Cappuccino z masą orzechowo-czekoladową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę o wym.26x 32 cm wyłożyć folią. Na dnie poukładać biszkopty nasączone kawą.
2.2 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem. W 1 szklance mleka wymieszać mąkę krupczatkę i wlać na gotujące się mleko . Ugotować budyń i ciepły wyłożyć na biszkopty.
3.Na ciepły budyń poukładać herbatniki.
4.Masę orzechowo-czekoladową podgrzać i posmarować nią ciasto. Na tę masę znów wyłożyć herbatniki,docisnąć lekko i ostudzić.
5.Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać sypką kawę cappuccino oraz żelatynę uprzednio rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Masę wyłożyć na herbatniki. Posypać wierzch kokosem.
Komentarze