Cappuccino z masą orzechowo-czekoladową.

5 (141 ocen)

  • 40 min

Inna wersja ciasta 3-bit, bez pieczenia.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duże opakowanie okrągłych biszkoptów(250 g)
    2 paczki herbatników po200 g
    mały słoiczek masy orzechowo-czekoladowej typu nutella
    Na masę budyniową:
    3 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier wanilinowy
    1 szklanka mąki krupczatki
    1 kostka masła
    Na masę cappuccino:
    1/2 l śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    3/4 szklanki sypkiej kawy cappuccino
    4 łyżeczki żelatyny
    Ponadto:
    kokos do dekoracji
    filiżanka mocnej kawy
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Cappuccino z masą orzechowo-czekoladową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wym.26x 32 cm wyłożyć folią. Na dnie poukładać biszkopty nasączone kawą.
  • 2. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem. W 1 szklance mleka wymieszać mąkę krupczatkę i wlać na gotujące się mleko . Ugotować budyń i ciepły wyłożyć na biszkopty.
  • 3. Na ciepły budyń poukładać herbatniki.
  • 4. Masę orzechowo-czekoladową podgrzać i posmarować nią ciasto. Na tę masę znów wyłożyć herbatniki,docisnąć lekko i ostudzić.
  • 5. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać sypką kawę cappuccino oraz żelatynę uprzednio rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Masę wyłożyć na herbatniki. Posypać wierzch kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować