Cappuccino z dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki i chwilę miksujemy na niskich obrotach. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie łączymy z resztą za pomocą łyżki. Puszyste ciasto przekładamy do blaszki i pieczemy ok. 25 min w 160C.
2.Przygotować krem cappuccino: zimną śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem śmietan-fix i cukrem pudrem. Dodać mascarpone i dobrze połączyć. Na zakończenie dodać 4 łyżki cappuccino w proszku. Schłodzić trochę w lodówce.
Przygotować poncz.
3.Upieczone ciasto przekroić na pół, nasączyć ponczem, przełożyć kremem cappuccino, przykryć biszkoptem, nasączyć i rozsmarować dżem wiśniowy. Śmietanę 30% ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Wyłożyć na dżem i schować do lodówki. Przed podaniem starkować czekoladę.
Komentarze