Cannoli di ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Maslo rozpuszczamy w rondelku.
2.Bierzemy do reki pierwszy plat ciasta ,smarujemy go rozpuszczonym ,zimnym maslem ,przykrywamy go nastepnym platem i tak do wyczerpania ciasta filo.
3.Polaczne ciasto dzielimy na rowne czesci ( kwadraty ) i przecinamy nozyczkami.
Uzyskany kwadracik nakladamy na rurke a laczenia smarujemy delikatnie bialkiem jajka.nastepnie ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.
4.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stC przez 10 min.,wyciagamy blaszke i jeszcze gorace cannoli zdejmujemy z rurek-studzimy.
5.Krem
Ricotte przepuszczamy przez sitko,dodajemy serek mascrpone ,cukier puder ,aromat i dokladnie miksujemy.
6.Gotowy krem nakladamy do rekawa cukierniczego i wypelniamy zimne cannoli,potem dekorujemy np.zmielonymi orzechami wloskimi,lub owocami kandyzowanymi.
Komentarze