Canneloni ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle lekko podsmażamy czosnek,następnie dodajemy rozmrożony szpinak smażymy kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem. wystudzony szpinak łączymy z białym serem.
2.Przygotowujemy beszamel: w garnku rozpuszczamy masło, dodajemy 3 łyżki mąki. Całość energicznie mieszamy trzepaczką. Następnie wlewamy mleko i wszystko mieszamy cały, doprowadzamy do wrzenia. W miarę gotowania sos gęstnieje. Gdy sos jest gęsty, zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
4.Dno naczynia żaroodpornego smarujemy warstwą beszamelu, przygotowany makaron układamy w naczyniu, ścieramy żółty, następnie polewamy dokładnie sosem beszamelowym.
Zapiekamy w piekarniku przez ok. 30 minut.
Komentarze