Canneloni ze szpinakiem i serem

4.5 (156 ocen)

znika ze stołu w mgnieniu oka

Składniki:

  • 10-15 szt makaronu cannelloni
    0.5 kg mrożonego szpinaku
    25dag sera białego
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżki masła
    sól pieprz
    15 dag sera żółtego
    sos beszamelowy:
    2 łyżki masła
    3 łyżki mąki
    3 szklanki mleka
    pieprz, sól, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Canneloni ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26tqcte 1. Na maśle lekko podsmażamy czosnek,następnie dodajemy rozmrożony szpinak smażymy kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem. wystudzony szpinak łączymy z białym serem.
  • 2. Przygotowujemy beszamel: w garnku rozpuszczamy masło, dodajemy 3 łyżki mąki. Całość energicznie mieszamy trzepaczką. Następnie wlewamy mleko i wszystko mieszamy cały, doprowadzamy do wrzenia. W miarę gotowania sos gęstnieje. Gdy sos jest gęsty, zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
  • image-21j1ukc 3. Rurki makaronu nadziewamy przygotowanym farszem.
  • image-0u6h21i 4. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy warstwą beszamelu, przygotowany makaron układamy w naczyniu, ścieramy żółty, następnie polewamy dokładnie sosem beszamelowym.
    Zapiekamy w piekarniku przez ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować