Cannelloni ze szpinakiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy makaron al dente, ok 8 minut.
2.Kroimy cebulę oraz czosnek i podsmażamy je na patelni na oliwie na złoty kolor. Następnie dodajemy szpinak. Dusimy ok 10 minut.
3.Odcedzamy makaron.
Do szpinaku dodajemy tuńczyka i razem smażymy ok 3 minuty.
4.Nadziewamy makaron Cannelloni szpinakiem i tuńczykiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 180st.C
5.Na suchej patelni prażymy orzeszki pinii.
W garnuszku gotujemy pomidory z puszki, przyprawiamy bazylią.
6.Wykładamy upieczone, nadziane Cannelloni na talerze, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy orzeszkami pinii.
Komentarze