Cannelloni ze szpinakiem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Uprażone orzeszki pinii podkreślają smak potrawy.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron cannelloni: 130 gramów
    - szpinak mrożony: 300 gramów
    - tuńczyk z puszki: 1 sztuka
    - orzeszki pinii: 50 gramów
    - pomidory w puszcze: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki

Cannelloni ze szpinakiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron al dente, ok 8 minut.
  • 2. Kroimy cebulę oraz czosnek i podsmażamy je na patelni na oliwie na złoty kolor. Następnie dodajemy szpinak. Dusimy ok 10 minut.
  • 3. Odcedzamy makaron.
    Do szpinaku dodajemy tuńczyka i razem smażymy ok 3 minuty.
  • 4. Nadziewamy makaron Cannelloni szpinakiem i tuńczykiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 180st.C
  • 5. Na suchej patelni prażymy orzeszki pinii.
    W garnuszku gotujemy pomidory z puszki, przyprawiamy bazylią.
  • 6. Wykładamy upieczone, nadziane Cannelloni na talerze, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy orzeszkami pinii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy