Cannelloni ze szpinakiem i serem feta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ponieważ należę do fanów szpinaku - to jedno z moich ulubionych dań.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron cannelloni: 125 gramów
    - opakowanie szpinaku: 1 opakowanie
    - ser feta: 1 opakowanie
    - cebula: 1 sztuka
    - sos pomidorowy: 1 opakowanie
    - czosnek: 2 ząbki
    - Żółty ser starty - do posypania: 1 sztuka
    - oliwa do smażenia: 3 łyżki
    - sól pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cannelloni 1. Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.

    Dodajemy szpinak i krótko podsmażamy.
    Na samym końcu łączymy go z serem feta.

    Domowy sos pomidorowy doprawiamy do smaku.
  • 2. Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.

    Całość zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy ok 15 minut (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni.
    Pod koniec posypujemy startym, żółtym serem.
  • 3. Łatwy przepis. A jakie pyszne danie!

    Smanczego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować