Cannelloni ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: mozzarellę kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na łyżce masła. Mieszamy z łososiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy zupę serową, mozzarellę i czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Farszem wypełniamy cannelloni.
2.Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę i zupę serową mieszamy z mlekiem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy, aż sos zgęstnieje.
3.Naczynie żaroodporne smarujemy resztą masła. Wlewamy szklankę soku i wkładamy cannelloni. Polewamy sosem i resztą soku. Posypujemy startym serem. Zapiekamy ok. 50 minut w 190 °C.
Porady
● Sok pomidorowy można zastąpić zmiksowanymi z czosnkiem pomidorami z puszki.
Komentarze