Cannelloni ze szpinakiem i łososiem

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Ważne jest dla mnie zdrowe odżywianie, dlatego interesują mnie zioła i ich kulinarne zastosowanie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 25 dag cannelloni
    50 dag szpinaku
    20 dag wędzonego łososia
    2 ząbki czosnku
    łyżka śmietany
    sól, pieprz
    12 dag mozzarelli
    30 dag żółtego sera
    2 szkl. soku pomidorowego
    1/2 op. zupy serowej
    2 łyżki masła

    Sos beszamelowy:
    2 łyżki masła
    1,5 szkl. mleka
    łyżka mąki
    1/2 op. zupy serowej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Cannelloni ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cannelloni ze szpinakiem i łososiem 1. Farsz: mozzarellę kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na łyżce masła. Mieszamy z łososiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy zupę serową, mozzarellę i czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Farszem wypełniamy cannelloni.
  • 2. Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę i zupę serową mieszamy z mlekiem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy, aż sos zgęstnieje.
  • 3. Naczynie żaroodporne smarujemy resztą masła. Wlewamy szklankę soku i wkładamy cannelloni. Polewamy sosem i resztą soku. Posypujemy startym serem. Zapiekamy ok. 50 minut w 190 °C.

Porady

● Sok pomidorowy można zastąpić zmiksowanymi z czosnkiem pomidorami z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować