Cannelloni ze szpinakiem i camembertem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makaronów, chociaż wymaga trochę więcej czasu. Wyśmienite, sycące i kolorowe danie. Coś dla miłośników zapiekanek i kuchni włoskiej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 12 rurek Canelloni
    300g mrożonego szpinaku
    ser camembert
    cebula
    4 łyżki śmietany (najlepiej Rama Cremefine)
    starty żółty ser
    oliwa z oliwek

    Sos:
    I wariant:

    Fix Spagetthi Bolognese Knorr


    II wariant:

    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    szklanka bulionu
    1/2 szklanki wody
    2-3 łyżki mąki pszennej
    przyprawy takie jakie lubimy

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni ze szpinakiem i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cannelloni wrzuć na niecałe 3 minuty do wrzącej osolonej wody.


  • 2. Sos
    Fix rozpuść w szklance wody i zagotuj.
    lub
    Do gotującego się bulionu dodaj koncentrat pomidorowy. W 1/2 szklance wody rozmieszaj mąkę, dodaj do bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Cały czas mieszaj. Pod koniec doprawić ulubionymi przyprawami.

    Gotowy sos odkładamy.
  • 3. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj rozmrożony szpinak i smaż przez 5 minut, cały czas mieszając.
  • 4. Do szpinaku dodaj pokrojony w kostkę camembert. Gdy ser delikatnie się roztopi dodaj śmietanę i dopraw solą i pieprzem.
  • 5. Przestudzoną masę nadziej makaron (najlepiej użyć do tego małej łyżeczki) i układaj w naczyniu żaroodpornym. Gotowe cannelloni zalej Fixem lub sosem i posyp startym serem.
  • 6. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować