Cannelloni z wołowiną i pieczarkami

0 (0 ocen)

Włoska kuchnia jest moją ulubioną :)

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg mielonej wołowiny
    1 opakowanie gotowego makaronu cannelloni lub lasagna
    1 koszyczek pieczarek czyli około 20 pieczarek
    1 cebula
    4 ząbki czosnku ( 2 do mięsa i 2 do sosu)
    1 kula mozzarelli do zapiekania
    kilka pomidorków koktajlowych
    ok. 0,7 pasty z pomidorów. (Ja kupiłam przecier w butelce w biedronce za 2,99 zł jest super)!
    sól, pieprz
    suszone oregano i bazylia do sosu
    świeże oregano lub bazylia do dekoracji
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Cannelloni z wołowiną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cannelloni 1. Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz 2 ząbki czosnku. Następnie dodajemy pieczarki starte na tarce. Później dodajemy mięso i całość smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia by chwilkę mięso przestygło. Następnie nadziewamy surowe makaroniki cannelloni (albo lasagnę, która zwijamy w ruloniki). Układamy je w naczyniu żaroodpornym,blisko siebie.
  • cannelloni 2. W rondlu podgrzewamy pastę pomidorową. Doprawiamy ją czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem a także suszonymi ziołami. Gotowym sosem zalewamy cannelloni. Na wierzch układamy plastry mozzarelli oraz pomidorki koktajlowe. Pieczemy w 200 stopniach około 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować