Cannelloni z sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy, kroimy
w kostkę i dusimy na maśle.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy
w kostkę, wsypujemy do cebuli
i smażymy. Odstawiamy. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso.
Kapary osączamy. Czosnek
obieramy, przeciskamy przez
praskę i wraz z cebulą i pieczarkami
dodajemy do mięsa. Mieszamy
i doprawiamy.
2.Makaron gotujemy porcjami
2-3 minuty w dużej ilości osolonej
wody. Hartujemy w zimnej
wodzie i odcedzamy. Nadziewamy
mięsnym farszem i wkładamy
do natłuszczonego naczynia
żaroodpornego.
3.Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
W rondelku zagotowujemy
śmietanę, dodajemy ser, doprawiamy
solą i pieprzem.
Mieszamy, aż ser roztopi się.
Rurki polewamy sosem i zapiekamy
ok. 20 minut w temperaturze
200 °C.
Komentarze