Cannelloni z sosem serowym

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 2 godz.

Gdy mam czas, chętnie oglądam programy kulinarne. Oboje z mężem lubimy pachnące przyprawami potrawy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ● op. makaronu cannelloni
    ● 75 dag mielonej wołowiny
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 2 łyżki kaparów
    ● 3 łyżki oleju
    ● 2 łyżki masła
    ● przyprawy: sól, pieprz, oregano, przyprawa do kebaba lub gyrosa
    ● ząbek czosnku
    ● 25 dag śmietany kremówki
    ● 10 dag sera z niebieską pleśnią
    ● masło do posmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cannelloni z sosem serowym 1. Cebule obieramy, kroimy
    w kostkę i dusimy na maśle.
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy
    w kostkę, wsypujemy do cebuli
    i smażymy. Odstawiamy. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso.
    Kapary osączamy. Czosnek
    obieramy, przeciskamy przez
    praskę i wraz z cebulą i pieczarkami
    dodajemy do mięsa. Mieszamy
    i doprawiamy.
  • Cannelloni z sosem serowym 2. Makaron gotujemy porcjami
    2-3 minuty w dużej ilości osolonej
    wody. Hartujemy w zimnej
    wodzie i odcedzamy. Nadziewamy
    mięsnym farszem i wkładamy
    do natłuszczonego naczynia
    żaroodpornego.
  • Cannelloni z sosem serowym 3. Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
    W rondelku zagotowujemy
    śmietanę, dodajemy ser, doprawiamy
    solą i pieprzem.
    Mieszamy, aż ser roztopi się.
    Rurki polewamy sosem i zapiekamy
    ok. 20 minut w temperaturze
    200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować