Cannelloni z serem i musem z cukinii

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gram sera białego półtłustego z rożka-Piątnica
    1+2 jajka
    3-4 łyżki gęstego musu owocowego ,u mnie tym razem cukinia z galaretką
    4 łyżki gęstej smietany 22%
    Cukier do smaku
    Makaron Cannelloni

Cannelloni z serem i musem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cannelloni z Serem i Musem z Cukinii 1. Ser, mus owocowy , 1 jajko rozmieszać widelcem.
    Napełnić makaronowe rurki Cannelloni i ułożyć w natłuszczonej formie.
    4 łyżki gęstej, kwasnej smietany 22% roztrzepać z 2 jajkami i cukrem do smaku.
    Polać cannelloni. Przykryć aluminiową folią, błyszczącą stroną do srodka.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st na ok. 50 minut

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Cannelloni z serem feta i szpinakiem