Cannelloni z grzybami leśnymi

4 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Makaronowe rurki z grzybowym farszem :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
    1 filet z kurczaka
    około 1,5 szklanki odgotowanych grzybów leśny, u mnie podgrzybki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    10 dkg sera żółtego
    1 słoik sosu uniwersalnego jasnego
    sól, pieprz
    czubryca czerwona
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Cannelloni

Cannelloni z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w kostkę i obsypać czubrycą. Cebulę zeszklić na łyżce oleju, dodać kurczaka i obsmażyć, około 5 minut. Następnie dodać grzyby i masło i smażyć jeszcze 5 minut.

    Naczynie do zapiekania natłuścić. Do mięsa z grzybami dodać 2 łyżki sosu Łowicz, wymieszać i nadziewać rurki makaronowe, a następnie układać je w naczyniu. Sos wymieszać z 1/4 szklanki wody i zalać rurki. Wierzch posypać startym żółtym serem i wsatwić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

5 (193 ocen)

Zdobywca nagrody

Pierogi z grzybami leśnymi

To może cię zainteresować