Cannelloni z granulatem sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cannelloni lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Granulat sojowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i dodajemy przyprawę do mięsa mielonego.
2.Przed końcem smażenia dodajemy posiekaną cebulę. Jak cebula stanie się szklista dodajemy koncentrat pomidorowy i tyle wody, aby powstał gęsty sos.
3.Na koniec doprawiamy drobno posiekanym czosnkiem, natką, ziołami prowansalskimi, pieprzem i ewentualnie solą lub Vegetą. Dusimy ok. 5 min.
4.Sos pomidorowy
Pomidory z puszki i drobno posiekane ząbki czosnku miksujemy. Sos nie musi być idealnie gładki, ważne by nie przesadzić z czasem blenderowania. Gotujemy przez parę minut. Doprawiamy.
5.Nadziewamy makaron farszem, układamy w brytfance, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku aż ser się rozpuści a jak ktoś woli, to do momentu utworzenia się chrupiącej skórki z sera. Po wyjęciu posypujemy oregano.
Komentarze