Cannelloni z cielęciną

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli makaronu .

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu cannelloni

    400 g mielonej cielęciny

    250 g startego żółtego sera

    1 jajko

    1 cebula

    1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem

    2 ząbki czosnku

    szczypta świeżo mielonych ziół włoskich

    1 łyżeczka vegety śródziemnomorskiej

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cannelloni z cielęciną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju .

    Dodać mięso , oprószyć vegetą śródziemnomorską , przesmażyć .

    Mięso zdjąć z gazu , dodać połowę sera startego na tarce o drobnych oczkach , doprawić solą i pieprzem , wymieszać .

    Surowe rurki makaronu nadziać farszem .

    Ułożyć ściśle w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym .

    Pomidory przełożyć do miski .

    Dodać zioła włoskie i sól do smaku .

    Zmiksować na sos .

    Sosem zalać makaron tak , aby rurki były dokładnie przykryte .

    Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni .

    Po 30 miutach pieczenia posypać danie resztą startego sera i piec jeszcze 15 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować