Cannelloni

  • wyświetlono: 383 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne włoskie danie!

FiorOf
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

- rurki cannelloni: 125 gramów
- mięso mielone (pierś z indyka lub każde inne): 60 gramów
- cebula: 1 sztuka
- czosnek: 3 ząbki
- sos pomidorowy domowej roboty: 1 puszka
- masło miękkie (temp. pokojowa): 2 łyżki
- oliwa do szmażenia: 3 łyżki
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- mąka: 4 łyżki
- mleko: 200 mililitrów

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Cannelloni

  • Cannelloni1. Sos :
    Masło roztapiamy i dodajemy mąkę. Kiedy całość wymieszamy dodajemy powoli mleko do jednolitości.
    Doprawiamy do smaku - sól i pieprz.


    Farsz:

    Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.

    Dodajemy mięso i smażymy.

    Na samym końcu dodajemy sos pomidorowy.

    Doprawiamy do smaku.

    Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.

    Całość polewamy sosem beszamelowym.
    W piekarniku zapiekamy ok 15 minut (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni.
    Na sam koniec posypujemy danie startym serem.


    I gotowe!
    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimakuchnia włoskaobiadwiosnawarsztaty_kulinarnewarsztaty akademii kulinarnej
 

Komentarze

Podobne przepisy

Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem

Dodane przez: Iwona75

Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem

Ugotowane udka kurczaka, np. takie...

image-0puqrmu

Dodane przez: natalia2004

cannelloni z mięsem mielonym

Sycąca włoska zapiekanka

Żurawinowe cannelloni

Dodane przez: czarrna

Żurawinowe cannelloni

Cannelloni z mięsem i owocową nutą

Ruskie cannelloni

Dodane przez: eli_555

Ruskie cannelloni Eli

Cannelloni z nadzieniem jak do...

Cannelloni na słodko nadziane białym serem

Dodane przez: Gosia123

Cannelloni na słodko nadziane białym serem

Makaron cannelloni na słodko nadziany...

cannelloni

Dodane przez: RedakcjaPP

Cannelloni

Jestem kucharką, ale gotuję tylko...