Cannelloni

  • wyświetlono: 586 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jestem kucharką, ale gotuję tylko dla bliskich.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Jolanta Łakomy, Pustków

Składniki

● op. cannelloni
● 60 dag mielonego mięsa wieprzowego
● 35 dag żółtego sera
● puszka groszku
● 1/2 l przecieru pomidorowego
● 2 cebule
● oliwa
● 4 ząbki czosnku
● przyprawy: do mięsa mielonego, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Cannelloni

  • 1. Cebule i czosnek siekamy. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso, doprawiamy i smażymy 10 minut. Wlewamy 1/4 szkl. przecieru i dusimy 10 minut. Mieszamy z osączonym groszkiem. Studzimy.
  • 2. Cannelloni nadziewamy farszem i wkładamy do
    natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zalewamy resztą przecieru i posypujemy startym serem. Przykrywamy i pieczemy 45 minut w temp. 180 °C.
PP_03-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Cannelloni z cukinii

Dodane przez: Jaga85

Cannelloni z cukinii

Z cukinii można stworzyć ciekawe...

Roladki cannelloni

Dodane przez: Jaga85

Roladki cannelloni

Stanowią one pyszny dodatek do...

Włoskie cannelloni

Dodane przez: RedakcjaPP

Włoskie cannelloni

Gotuję już od kilku dobrych lat....

Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem

Dodane przez: Iwona75

Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem

Ugotowane udka kurczaka, np. takie...

Zapiekane cannelloni

Dodane przez: Barbarencja86

Zapiekane cannelloni

Tę potrawę znalazłam w starych...

cannelloni

Dodane przez: Kasia_S

Cannelloni Kasi

Wszyscy znają to danie. To mój...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE