Camembert z żurawiną i figami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska, w połączeniu z żurawiną wręcz rozpływa się w ustach

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 camembert,
    1 jajko,
    pieprz,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
    4 łyżki konfitury żurawinowej,
    sałata i figa do dekoracji.

Camembert z żurawiną i figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepać widelcem z dodatkiem szczypty pieprzu. Ser zanurzyć najpierw w jajku i obtoczyć z każdej strony dokładnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć dzięki temu będzie grubsza panierka i nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.Smażyć na średnim oleju z każdej strony na rumiano. Na sałacie rozłożyć podsmażony ser, polać konfiturą żurawinową i udekorować ćwiartkami fig.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy