Camembert z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiąca skórka, a w środku roztopiony, lejący się ser. Do tego sos truskawkowy z dodatkiem chilli. Rewelacja!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 serki camembert
    2 zółtka
    2 łyżeczki śmietany
    bułka tarta
    sól
    olej do smażenia
    1 szklanka truskawek
    1 łyżeczka cukru
    chilli
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Camembert z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki przekroić na dwie połówki.
    Żółtka roztrzepać widelcem wraz ze śmietaną. Lekko posolić.
    Każdy plaster sera namoczyć w żółtkach ze śmietaną , a następnie w bułce tartej, po czym jeszcze raz w żółtkach i bułce tartej.
    Smażyć na oleju z dwóch stron, aż będzie rumiany ser.
    Truskawki zmiksować na gładko i zagotować. Doprawić cukrem, pieprzem i chilli.
    Gorący panierowany ser podawać z sosem i truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Chili Sery Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować