Camembert z sosem z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

Chrupiący zewnątrz, pysznie ciągnący się w środku camembert z sosem z czarnej porzeczki i wódki żubrówki.

Składniki:


  • 2 sery camembert
    jajko
    bułka tarta do panierowania
    3 - 4 łyżki domowego dżemu z czarnej porzeczki
    kieliszek żubrówki
    sałata lodowa

Camembert z sosem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki camembert panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy około 2 minut z każdej strony, aż bułka się zrumieni. Wykładamy na sałacie. W garnuszku podgrzewamy dżem z kieliszkiem wódki.Chwilę zagotowujemy by alkohol odparował, a został sam smak. Gotowym sosem polewamy serki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy