Camembert z rukolą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekko gorzka rukola,grillowany ser camembert wykończony owocem winogron, orzechy oraz słodki miód.
Całość tworzy prostą a jakże efektowaną przystawkę lub danie na romantyczną kolację we twoje z lampką wina :)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g. rukoli
    3 naturalne serki camembert
    garść orzechów laskowych
    3 łyżki miodu płynnego
    parę owoców zielonego winogrona

Camembert z rukolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki camembert grillować po 2-3 min z każdej strony.
    Każdego przekroić na 4/8 trójkątów.
  • 2. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  • 3. Rukolę wyłożyć na talerz, położyć serki.
    Wierzch posypać orzechami oraz polać miodem.
  • 4. Na wykałaczki nabić owoce winogrona, wbić po jednym w każdy kawałek sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy