Camembert z orzechami w miodzie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Coś dla fanów serów pleśniowych w wersji na słodko

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 ser camembert
    -mała garść nerkowców
    -łyżka miodu
    -sok z 1 mandarynki

Camembert z orzechami w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser owijamy folią aluminiową zostawiając "okienko" na górze i pieczemy 15 min w 160 stopniach.
    2. Nerkowce siekamy na grubość wedle uznania i podprażamy na suchej patelni.
    3. Do soku z mandarynki dodajemy miód i mieszamy.
    4. Upieczony ser wyjmujemy z piekarnika. Do orzechów na patelnie wylewamy sok z miodem i mieszamy do zgęstnienia sosu i od razu wylewamy na ser, nie zostawiamy, bo inaczej zastygnie na patelni.

Komentarze

Podobne przepisy