Malinowy Camembert

0 (0 ocen)

  • 20 min

Moja mama jest mistrzem kuchni tradycyjnej, natomiast moim konikiem są kulinarne nowości. Malinowy camembert jest przystawką która zdobyłam serce ukochanego:)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 Camembert
    Garść świeżych malin
    oliwa z oliwek
    sól
    dżem żurawinowy

Malinowy camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser kroimy na połowę i na jednej z połówek układamy maliny.Solimy odrobiną soli i polewamy oliwa z oliwek. Kładziemy na wierzch drugi kawalek camemberta i pieczemy około 12 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku. Upieczony Camembert podajemy z dżemem żurawinowym i chrupkim pieczywem.

Porady

Aby przystawka była bardziej wyszukana możemy dodaćdo środka kilka lisktów mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy