Camembert w płatkach kukurydzianych z żurawiną

4.5 (197 ocen)

Smażony camembert w lekko słodkich płatkach kukurydzianych z dodatkiem konfitury żurawinowej. Danie za równo na obiad z dodatkiem domowych frytek lub pieczonych ziemniaków czy tez na wyjątkową kolację.

Składniki:

  • 2 sery camembert każdy po 125g.
    1 jajko
    4 łyżki mleka
    1 szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych
    2 łyżki żurawiny do mięs i serów
    olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Camembert w płatkach kukurydzianych z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać.
  • 2.
    Jajka roztrzepać z mlekiem.
  • 3. Sery panierować najpierw w jajkach a następnie dokładnie obtaczać w płatkach kukurydzianych.
    Smażyć po 2-3 min.
  • 4. Gorące podawać z łyżką żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować