Camembert z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki, prosty i do tego przepyszny przepis na danie:) Ser camembert w połączeniu z żurawiną wręcz rozpływa się w ustach, ponadto ma oryginalny i przepyszny smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 sztuki sera camembert
    olej
    bułka tarta
    2 jajka
    pieprz
    papryka słodka
    żurawina
    frytki

Camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułka i jajko obtaczamy 1. Każdy ser camembert moczymy w roztrzepanym wcześniej jajku i obtaczamy w bułce z dodatkiem szczypty pieprzu i papryki słodkiej Czynność powtarzamy. Musimy zadbać o to, by ser był dokładnie obtoczony w bułce, również boki, dzięki temu będziemy mieli pewność, że nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.
  • smażymy 2. Smażymy na średnim ogniu na głębokim tłuszczu, aż zrumieni nam się panierka. Oczywiście musimy ser w połowie smażenia delikatnie odwrócić, aby usmażył się z obu stron.
  • Smacznego 3. Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy w towarzystwie ciepłej żurawiny i frytek :) Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy