Camembert w migdałach na gruszkowym carpaccio

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tą potrawę jadłem w jednej z krakowskich restauracji. Jest to przystawka ( bardzo sycąca). Przepis zmodyfikowałem na swój sposób np. dodałem sos truskawkowo- balsamiczny.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser camembert: 1 sztuka
    - gruszka: 1 sztuka
    - migdały krojone: 3 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - truskawki - świeże: 30 dekagramów
    - octu balsamicznego: 2 łyżeczki
    - tabasco: 1 mililitr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Camembert w migdałach na gruszkowym carpaccio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Camembert obtaczamy w jajku i krojonych migdałach. Następnie smażymy na patelni z każdej strony (uważamy, żeby nie przypalić). Następnie kroimy gruszkę na małe kawałki i układamy na talerzu. Robimy sos truskawkowo balsamiczny. Do truskawek dodajemy miód, ocet balsamiczny, tabasco i oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy (doprawiamy do smaku solą i pieprzem). Camemberta kładziemy na gruszkach i polewamy sosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Komunia Impreza Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Carpaccio śledziowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Carpaccio śledziowe

ewaeu Dlaczego nie , pyszne. 20 min

To może cię zainteresować