Camembert w cieście francuskim z ananasem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny a za razem wyrazisty. Właśnie taki jest mięciutki ser camembert zamknięty w otoczce z ciasta francuskiego.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie mrożone: 250 gramów
    - ananas: 4 plastry
    - ser camembert: 1 sztuka
    - sos żurawinowy ( konfitura): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Camembert w cieście francuskim z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwałkowane ciasto kroimy na 8 prostokątów, a ser na 4 kawałki. Kładziemy 1 kawałek sera na 1 kawałku ciasta i przykrywamy drugim kawałkiem. Dokładnie zagniatamy brzegi, tak aby nic nie wyciekło. Otrzymane 4 porcje sera wkładamy do piekarnika na około 180-200 stopni. Zapiekamy około 20 do 25 minut aż do uzyskania złocistej barwy. Wyjęte serki przykrywamy ananasem i żurawinowym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Camembert Ciasto francuskie Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować