Camembert w cieście francuskim

  • wyświetlono: 1193 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Camembert w cieście francuskim to alternatywa dla dania mięsnego. Uwaga jest to ser tłusty, dlatego podajemy go z lekką sałatką. Przygotowuje się danie ekspresowo i czeka, aż samo się zrobi.

gotujaceblizniaczki
  • 35min

Składniki

250 g ciasta francuskiego
2 camemberty
Jajko
Sól, papryka słodka
Mieszanka sałat
oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Camembert w cieście francuskim

  • 1. Ciasto francuskie (najłatwiej gotowe) kroimy na dwa kwadraty.
  • 2. Na środek każdego kawałka kładziemy camembert i sklejamy boki. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy odrobiną soli i papryki.
  • 3. Przekładamy na blaszkę i pieczemy 25 minut w 180 stopniach funkcja pieca góra i dół.
  • 4. Ciasto powinno urosnąć i być napowietrzone. Jeśli po 25 minutach takie nie będzie zostawiamy w piecu na dłużej.
  • 5. W międzyczasie sałatę przekładamy do miski i polewamy oliwą i posypujemy solą.
  • 6. Ser wykładamy na talerz i podajemy z sałatą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilz_roznych_stron_swiataciasto francuskiedanie głównecamembert

Komentarze

Podobne przepisy

Pałki w cieście francuskim

Dodane przez: AnetaJ

Pałki w cieście francuskim

Sakiewki z ciasta francuskiego...

Udka w cieście

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Udka w cieście francuskim

Udka z marchewką i sosem serowym...

Obfite Piersi i cieście francuskim

Dodane przez: bornonheels

Obfite piersi w francuskim cieście

Czyli piersi nadziewane kruchą...

Polędwica w cieście francuskim

Dodane przez: PolskaGotuje

Polędwica w cieście francuskim

inspirowana XVIII wiecznym przepisem...

łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: aczp1

Łosoś w cieście francuskim

Eleganckie danie na wyjątkowe okazje....

Jajecznica w cieście francuskim!

Dodane przez: a-tom86

Jajecznica w cieście francuskim

To przepis, który podbił moje serce...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE