Camembert w cieście francuskim

4.5 (175 ocen)

  • 35 min

Camembert w cieście francuskim to alternatywa dla dania mięsnego. Uwaga jest to ser tłusty, dlatego podajemy go z lekką sałatką. Przygotowuje się danie ekspresowo i czeka, aż samo się zrobi.

  • 35 min

Składniki:

  • 250 g ciasta francuskiego
    2 camemberty
    Jajko
    Sól, papryka słodka
    Mieszanka sałat
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Camembert w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie (najłatwiej gotowe) kroimy na dwa kwadraty.
  • 2. Na środek każdego kawałka kładziemy camembert i sklejamy boki. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy odrobiną soli i papryki.
  • 3. Przekładamy na blaszkę i pieczemy 25 minut w 180 stopniach funkcja pieca góra i dół.
  • 4. Ciasto powinno urosnąć i być napowietrzone. Jeśli po 25 minutach takie nie będzie zostawiamy w piecu na dłużej.
  • 5. W międzyczasie sałatę przekładamy do miski i polewamy oliwą i posypujemy solą.
  • 6. Ser wykładamy na talerz i podajemy z sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować