Camembert smażony

  • wyświetlono: 258 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tak przyżądzony ser smakuje wyśmienicie

caroline1983
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ser camembert: 2 sztuki
- jajo duże: 1 sztuka
- tarta bułka około: 0.5 szklanki
- olej do smażenia około: 0.25 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Camembert smażony

  • 1. Na 2 duże porcje: Obtoczyć serki w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Kłaść na mocno rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Na 4 porcje: Ostrym nożem przekroić każdy ser na 2 krążki. Panierować je w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Włożyć na 15 minut do zamrażarki (dzięki temu podczas smażenia nie wypłynie środek). Schłodzone krążki kłaść przeciętą stroną na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor, odwrócić na drugą stronę i również usmażyć na złoto. Ser podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ser camembertkomuniawalentynkikuchnia francuskakolacja we dwojeślubimprezy

Komentarze

Podobne przepisy

Smażony twaróg

Dodane przez: JustKuchcik

Smażony twaróg

Ser biały smażony ze szczypiorkiem...

camembert

Dodane przez: paolineczka

Camembert w pistacjach

Jestem chyba największa fanką sera...

Camembert zapiekany

Dodane przez: gabi99

Camembert zapiekany

pyszny ser zapiekany który wylewa...

Gotowy Malinowy Camembert

Dodane przez: IlonaF

Malinowy Camembert

Moja mama jest mistrzem kuchni...

Camembert panierowany

Dodane przez: ilka_86

Camembert panierowany

Camembert doskonale smakuje panierowany...

Panierowany Camembert z żurawiną

Dodane przez: xanthina

Panierowany Camembert z żurawiną

Przepis prosty, szybki i przede...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE