CAMEMBERT NAKLÁDANÝ CZYLI MARYNOWANY

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Marynowany (peklowany) ser jest tradycyjnym i bardzo popularnym daniem w Czechach i na Słowacji. Ser wraz z dodatkami układa się warstwami w słoju, zalewa oliwą z oliwek lub olejem.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - serki camembert: 80 dekagramów
    - papryka konserwowa słoik: 1 sztuka
    - cebula czerwona: 2 sztuki
    - papryczka chilli: 2 sztuki
    - zielone oliwki: 4 łyżki
    - pieprz kolorowy ziarniasty: 2 łyżki
    - listki laurowe: 6 sztuk
    - czosnek: 8 ząbków
    - olej do zalania w słoiku*: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Camembert nakládaný czyli marynowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki pokroić na ćwiartki, cebulę obrać i pokroić w piórka lub plasterki, czosnek obrać i pokroić na plasterki. Papryki pokroić na paski.

  • 2. Ser wraz z dodatkami ułożyć w słojach, pomiędzy warstwy sera rozłożyć dodatki. Ja układałam do dwóch słojów: jeden zrobiłam z oliwkami, drugi z większą ilością papryki. Wszystko ułożyłam dość ciasno, jednak nie ugniatając niczego - taki sposób ułożenia pozwoli na mniejsze zużycie oliwy.Ułożone frykasy zalać oliwą lub mieszanką oleju i oliwy, tak, aby wszystko było zakryte.
  • CAMEMBERT NAKLÁDANÝ CZYLI MARYNOWANY 3. Podawać z bagietką, ciabattą lub też z innym świeżym pieczywem, najlepiej z własnego, domowego wypieku.
  • 4. * najlepsza będzie oliwa z oliwek, może być też mieszanka oliwy i dobrego oleju
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować