Camembert faszerowany papryką i marynowanymi grzybkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Doskonała przekąska na wieczór dla dwojga , a także na spotkanie w gronie znajomych czy przyjaciół . Szybka do przygotowania , z dostępnych składników , lekka i znikająca z talerzy w oka mgnieniu .

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ser camembert 120 g . - u mnie lekki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka pokrojonej w kosteczkę papryki - u mnie czerwona
    1 łyżka pokrojonych w kosteczkę grzybków marynowanych
    szczypta pieprzu
    szczypta czubrycy
    Dodatkowo:
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżka sezamu białego
    kilka listków macierzanki
    kilka listków rukoli
    pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Camembert faszerowany papryką i marynowanymi grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cmembert faszerowany papryką i marynowanymi grzybkami 1. Ser kroję na pół , wybieram środki łyżeczką . Do środkowej części serków dodaję paprykę , marynowane grzybki , 1 łyżkę majonezu , pieprz , czubrycę , mieszam . Masą napełniam dolną część serka , nakrywam górną częścią , dociskam . Boki serka smaruję odrobiną majonezu , obtaczam w sezamie , serek wstawiam na godzinę do lodówki . Serek kroję na cztery części , układam na rukoli , dekoruje listkami macierzanki , pomidorkami .

Porady

Środki serków trafiają się różne , są bardziej płynne bądź bardziej zbite . Jeśli środek jest bardziej płynny połączy się z innymi składnikami bez problemu , jeśli bardziej zbity należy go najpierw rozetrzeć widelcem , a następnie połączyć z pozostałymi składnikami .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sery Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować