Calzone (ciasto)

4.49 (173 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Calzone są to pierogi w większych rozmiarach niż noalnr pierogi wykonane z ciasta drożdżowego z ulubionymi dodatkami w środku!!

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    *450g mąki pszennej
    *1 łyżeczka soli
    *2 łyżeczki drożdży suchych lub 16g świeżych
    *2 łyżeczki oliwy z oliwek
    * 250ml letniego mleka
    Farsz: można dodać co tylko się chce, ma ochote czy też to co posiadamy w lodówce!!
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Calzone (ciasto) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z drożdżami jeśli używamy świeżych wcześniej należy przygotować rozczyn ( w letnim mleku rozpuścić drożdże). Dodać sól i wyrobić pod koniec dodając oliwę!! Ciasto dzielimy na 4 kawałki nalezy je rozwałkować nałożyć na nie farsz i uformować pieroga a na koniec posmarować jajkiem! Piec ok 25 min w 200°C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować