Całuśne babeczki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę siekamy razem z masłem i szczyptą soli. Dodajemy żółtka oraz 100 gram cukru pudru. Zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy je w lodówce. Następnie wypełniamy nim foremki na babeczki i pieczemy w piekarniku 15 - 20 minut w 185 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Odkładamy 6 malinek do dekoracji. Resztę malin miksujemy na mus. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i dodajemy do malin - dokładnie mieszamy lub miksujemy. Odstawiamy na chwile do lodówki, aby masa troszkę zgęstniała. Śmietanę ubijamy razem z cukrem pudrem (3 łyżki), dodajemy do niej powoli masę malinową i mieszamy. Kruche babeczki nadziewamy masą malinowo-śmietanową. Ozdabiamy każdą babeczkę malinką.
Komentarze