CAŁE BURACZKI Z CYNAMONEM

4.48 (165 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób

Dla wielbicieli buraczków idealny dodatek do mięs.Buraczki zachowuja kolor i sa bardzo fajne w smaku,nie bójmy sie tego cynamonu,jest prawie niewyczuwalny,naprawde warto je przyrządzić w sezonie

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 kg buraków
    zalewa:
    6szkl.wody
    1 szkl.cukru
    1/2 szkl.octu
    2 łyzki soli
    4 gożdziki,2 ziela,szczypta cynamonu-na każdy słoik 1/2 l
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Całe buraczki z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy,ostudzone obieramy ze skórki.Układamy do słoiczków 1/2 l.Do kazdego słoika wrzucamy 4 gozdziki,2 ziela i dajemy po szcypcie cynamonu.
  • 2. Składniki zalewy zagotowujemy.Wrzacym wywarem zalewamy buraczki.Zamykamy słoiki.Pasteryzujemy jeszcze 10 minut.Odrwacamy słoiki do góry dnem,zeby sie dobrze pozamykały.

Porady

Jesli zalewybedzie za mało,dorabiamy zachowując proporcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować