Cake pops waniliowe

3.33 (3 ocen)

Pyszne ciasteczkowe lizaki w białej czekoladzie. Dzieciaki je uwielbiają.

Składniki:

  • 100g jasnego biszkoptu
    100g ciasteczek waniliowych
    ok 100g serka waniliowego homogenizowanego
    łyżka żółtych posypek

    Do ozdoby:
    1,5 tabliczki białej czekolady
    kolorowe cukiereczki do posypki, u mnie serduszka
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Bajaderka

Cake pops waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto bardzo drobno pokruszyć, stopniowo dodawać taka ilość serka waniliowego aby łatwo można było formować kuleczki. Ilość tak naprawdę zależy od tego jakiego rodzaju ciasta użyjemy. Na koniec dodajemy drobne kolorowe cukiereczki, mieszamy i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Odstawiamy do lodówki na ok godzinę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Słomkę do napojów lub patyczek maczamy w czekoladzie a następnie wbijamy w kuleczkę ciasta. Każdy cake pop zanurzamy w czekoladzie, czekamy aż ocieknie i posypujemy drobnymi cukierkami. Odstawiamy do lodówki aż czekolada zastygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować