CAKE POPS CZYLI CIASTECZKA NA PATYCZKACH

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dzieciaki za nimi przepadają, dorośli uwielbiają :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500 g gotowego ciasta bez kremu- u mnie biszkopt
    150 g serka mascarpone
    90 g kremu czekoladowo orzechowego
    kolorowe posypki lub cukiereczki
    polewa czekoladowa:
    3 mleczne czekolady
    2 łyżki mleka

Cake pops czyli ciasteczka na patyczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruszymy.Mascarpone mieszamy z nutellą, dodajemy ciasto, mieszamy.Formujemy

    kulę, którą wkładamy na ok 10 minut do zamrażarki.Po tym czasie wyjmujemy. Formujemy

    małe kulki, układamy na talerzu, wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Czekoladę

    rozpuszczamy w garnuszku z dodatkiem mleka, namaczamy w niej nasze ponadziewane na
    patyczki kuleczki, obtaczamy następnie w kolorowych posypkach. Odstawiamy
    do całkowitego zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy