Dzieciaki za nimi przepadają, dorośli uwielbiają :)
1 godz. 20 min
Składniki:
500 g gotowego ciasta bez kremu- u mnie biszkopt
150 g serka mascarpone
90 g kremu czekoladowo orzechowego
kolorowe posypki lub cukiereczki
polewa czekoladowa:
3 mleczne czekolady
2 łyżki mleka
Cake pops czyli ciasteczka na patyczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruszymy.Mascarpone mieszamy z nutellą, dodajemy ciasto, mieszamy.Formujemy
kulę, którą wkładamy na ok 10 minut do zamrażarki.Po tym czasie wyjmujemy. Formujemy
małe kulki, układamy na talerzu, wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Czekoladę
rozpuszczamy w garnuszku z dodatkiem mleka, namaczamy w niej nasze ponadziewane na
patyczki kuleczki, obtaczamy następnie w kolorowych posypkach. Odstawiamy
do całkowitego zastygnięcia.
Komentarze