• 1 godz. 30 min

w wersji i wykonaniu mojej 16-letniej córki

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody niegazowanej
    2 jajka
    pół łyżeczki soli
    szczypta cukru

    odrobina oleju do smażenia naleśników

    MIĘSO:
    50-70 dkg mięsa mielonego (najlepiej z łopatki albo szynki)
    puszka czerwonej fasoli
    1 cebula
    sos słodko-kwaśny pikantny w słoiku ( np. Pudliszki ) albo sos chilli concarne
    2-3 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna
    oregano
    pieprz
    sól
    papryka w proszku

    odrobina oleju do usmażenia mięsa

    SOS-SAŁATKA:
    ogórek zielony
    3 pomidory
    pół cebuli
    mała puszka kukurydzy
    mały jogurt naturalny
    mała kwaśna gęsta śmietana
    sól
    pieprz
    ocet
    cukier



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Burrito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki zmiksować - upiec naleśniki.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano na oleju. Dodać mięso mielone, podsmażyć. Dodać przyprawy do smaku ( przyprawa uniwersalna, sól, pieprz, oregano, paprykę ) - przesmażyć z przyprawami. Na końcu dodać sos słodko-kwaśny i fasolę czerwoną ( przecedzoną ).
  • 3. Składniki sosu-sałatki pokroić ( ogórek, pomidory, cebulę ), dodać kukurydzę, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem. Wymieszać z jogurtem i śmietaną.

Porady

Do sosu-sałatki można dodać koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować