BURITTO PO POLSKU

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ulubione danie mojego brata :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g wołowiny ligawa
    1 szalotka
    4 ząbki czosnku
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    190 g ogóreczków krokodylków
    1 puszka pomidorów bez skórki (całe)
    1 łyżka masła klarowanego
    2 łyżeczki papryki chilli w oliwie z oliwek najwyżej jakości z pierwszego tłoczenia
    1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
    sól morska
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/3 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Buritto po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso zmiel.
    2. W rondelku rozgrzej masło klarowane.
    3. Na rozgrzane masło wrzuć posiekane ząbki czosnku i szalotkę.
    4. Gdy się podsmażą dodaj zmielone mięso.
    5. Gdy płyn odparuje dodaj papryczki chilli, sól morską oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogóreczki.
    6. Dodaj puszkę pomidorów, cukier oraz pozostałe przyprawy.
    7. Duś do czasu, aż płyn odparuje.
    8. Podawaj z tortillą podpieczoną na patelni grillowej.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kukurydza Mięso Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować