1.Filety myjemy, osuszamy
i kroimy w kostkę. Oprószamy
chili, pieprzem, oregano,
bazylią i solą. Odstawiamy
na 30 minut. Smażymy na
rozgrzanej oliwie.
2.Cebule obieramy, kroimy
w kostkę i smażymy na oliwie
na drugiej patelni. Dodajemy
do mięsa z osączoną
fasolą, pomidorami, keczupem
i zmiażdżonym czosnkiem.
Dusimy 10 minut. Dodajemy
pokrojony szczypiorek
i osączoną kukurydzę.
Mieszamy.
3.Z mąki, 1,5 łyżki oliwy,
szczypty soli i 150 ml wody
zagniatamy sprężyste ciasto.
Odstawiamy na 20 minut.
Rozwałkowujemy na
okrągłe placki. Smażymy na
suchej patelni, nie rumienimy.
Na każdy placek kładziemy
farsz. Składamy na pół
i posypujemy serem. Zapiekamy
5 minut w 180 C.
Komentarze