Burgery z czerwonej fasoli

  • wyświetlono: 628 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Postanowiłam pokombinować z czerwoną fasolą i wyszły pyszne burgery. Nawet z wyglądu podobne do mięsnych burgerów. Dodatek czerwonej papryki i cebuli sprawił, że były jeszcze ciekawsze w smaku.

edith
  • 30min

Składniki


8 bułek
1 pomidor
kilka plasterków ogórków z curry (lub innych)
8 plasterków sera
8 listków sałaty
2 puszki czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
chili
ulubiony sos

Sposób przygotowania przepisu:

Burgery z czerwonej fasoli

  • 1. Czerwoną fasolę odsączyć i zmiksować na gładką masę. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Ostudzić i dodać do fasoli, jeszcze raz zmiksować. Masę przełożyć do miski, dodać bułkę tartą i przyprawy. Masę dobrze wyrobić ręką i uformować 8 kotletów. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
  • 2. Bułki przeciąć na pół i podpiec na patelni. Do każdego burgera włożyć liść sałaty, kotlet z czerwonej fasoli, plaster sera, plaster pomidora i kilka plasterków ogórków. Drugą połowę bułki posmarować sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaburgeryburgerslow food

Komentarze

Podobne przepisy

Potrawka z czerwonej fasoli

Dodane przez: Bellapi

Potrawka z czerwonej fasoli

Nie jeden powie że to fasolka po...

BURGERY Z KASZY JAGLANEJ I BIAŁEJ FASOLI – dietetyczne, wege

Dodane przez: Ostra Na Słodko

BURGERY Z KASZY JAGLANEJ I BIAŁEJ FASOLI...

Taka odmiana od klasycznego burgera...

Czerwona fasola z sosem bolońskim

Dodane przez: RedakcjaPP

Czerwona fasola z sosem bolońskim

Od czasu do czasu lubię wymyślić...

image-1fa8ph4

Dodane przez: anita176

Kotleciki z czerwonej fasoli (wegańskie)

Są delikatne i pyszne, podając...

Burgery z soczewicy

Dodane przez: fuzja

Burgery z soczewicy

Stało się!Moje burgery z soczewicy...

Jaglane burgery z botwniką

Dodane przez: aleksandra.główka

Jaglane burgery z botwinką

Mój autorski przepis na bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE