Uwielbiam z mężem burgery i dlatego postanowiłam zmodyfikować przepis.
60 min
Składniki:
4 bułki grahamki,
rukola,
majonez,
musztarda,
sos Mad Dog,
1 mały pomidor,
pół ogórka szklarniowego,
1 mała cebula,
4 plasterki sera topionego,
pół kg mięso mielonego wołowego,
szczypta soli,
szczypta pieprzu
Burgery z bułką grahamką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa wsypujemy sól, pieprz i mieszamy. Dzielimy na 4 równe części i wyrabiamy kotlety spłaszczone. Smażymy na patelni z oliwą ok 5 min na jedną stronę.
2.Ogórek, cebulę i pomidor kroimy w plasterki.
3.Grahamki kroimy na pół, jedną stronę smarujemy majonezem, a drugą musztardą oraz dajemy kilka kropel sosu Mad Dog.
4.Układamy na bułce z garść rukoli, plasterki pomidora, ogórka i cebuli, następnie na to mięso usmażone i plasterek sera.
5.Gotowe burgery. Można podpiec przed zjedzeniem w piekarniku lub mikrofalówce. Smacznego.
Komentarze