Burgery z bułką grahamką

4.49 (194 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam z mężem burgery i dlatego postanowiłam zmodyfikować przepis.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 bułki grahamki,
    rukola,
    majonez,
    musztarda,
    sos Mad Dog,
    1 mały pomidor,
    pół ogórka szklarniowego,
    1 mała cebula,
    4 plasterki sera topionego,
    pół kg mięso mielonego wołowego,
    szczypta soli,
    szczypta pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Burgery z bułką grahamką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety 1. Do mięsa wsypujemy sól, pieprz i mieszamy. Dzielimy na 4 równe części i wyrabiamy kotlety spłaszczone. Smażymy na patelni z oliwą ok 5 min na jedną stronę.
  • Warzywa 2. Ogórek, cebulę i pomidor kroimy w plasterki.
  • Bułki 3. Grahamki kroimy na pół, jedną stronę smarujemy majonezem, a drugą musztardą oraz dajemy kilka kropel sosu Mad Dog.
  • image-1m9wwpx 4. Układamy na bułce z garść rukoli, plasterki pomidora, ogórka i cebuli, następnie na to mięso usmażone i plasterek sera.
  • Gotowe 5. Gotowe burgery. Można podpiec przed zjedzeniem w piekarniku lub mikrofalówce. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować