burgery na grilla z rybnym aromatem

0 (0 ocen)

  • 15 min

zrobione na szybko i improwizowane wyszły bardzo smaczne. Aromat anchois świetnie podkreślił mięso.

  • 15 min

Składniki:

  • 500g mięsa wieprzowo-wołowego mielonego
    1 cebulka
    2 ząbki czosnku
    1 filecik anchois
    pieprz, sól
    papryka słodka do smaku
    szczypta kuminu
    plastry dowolnego żółtego sera

Burgery na grilla z rybnym aromatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso mieszamy z bardzo drobno pokrojoną cebulką i rybką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. dzielimy na 5 części. każdą część dokładnie wyrabiamy i formujemy w burgera. do czasu grillowania trzymamy w lodówce. Pieczemy na ruszcie grilla. Gdy się zbrązowieją z jednej strony przewracamy, układamy plasterek serka i pieczemy aż z drugiej strony też zrobią się brązowe.

Porady

dobrze się komponują z dowolną bułką i sosem jogurtowym z kaparami i sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy