Burgery drobiowe z serkiem topionym

0 (0 ocen)

Do obiadu , lub pieczywa :)

Składniki:

  • Na 4 burgery:
    200 g. mięsa mielonego z indyka
    50g. serka topionego kremowego w bloczku ( 1/2 opakowania)
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 kajzerka namoczona w mleku
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 łyżeczka:
    soli , pieprzu , słodkiej papryki , chili , czosnku granulowanego

Burgery drobiowe z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • formowanie burgerów 1. Cebulę i czosnek obieramy , kroimy drobno , rumienimy na odrobinie masła.
    Mięso przekładamy do miski , dodajemy odciśniętą z mleka kajzerkę , jajko , bułkę tartą , podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz przyprawy.
    Wyrabiamy rękoma masę.
    Serek oraz mięso dzielimy na 4 równe części , bierzemy kawałek mięsa rozpłaszczamy w dłoni , na środek kładziemy kawałek serka , sklejamy , ponownie lekko spłaszczamy w dłoni.
  • grillowane burgery 2. Patelnię grillową smarujemy olejem , rozgrzewamy , grillujemy burgery na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy