Burger po włosku

4.5 (144 ocen)

Burgery to wdzięczny temat: dzięki kilku prostym składnikom można całkowicie zmienić jego smak. Sympatycy kuchni włoskiej na pewno zwrócą uwagę na moją dzisiejszą wersję, czyli burger po włosku.

Składniki:

  • 1 bułka do hamburgerów
    125g mięsa mielonego
    1 garść mieszanki sałat
    3 suszone pomidory
    2 plasterki sera
    3 plasterki cebuli
    koncentrat pomidorowy
    kilka listków świeżej bazylii
    olej
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burger po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy i formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Bułkę podgrzewamy na patelni lub w mikrofalówce, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy koncentratem, Układamy kolejno: sałata, 1 plaster sera, kotlet, 1 plaster sera, suszone pomidory, cebulę. Pomiędzy warstwy układamy bazylię.
  • 3. Całość przekłuwamy patyczkiem od szaszłyka, by burger zachował formę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować