Burger pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Burger pieczarkowy

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 50 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - bułka tarta: 5 łyżek
    - jajka: 2 sztuki
    - olej: 3 łyżki
    - posiekana natka pietruszki: 2 litry
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - sól i świeżo zmielony pieprz: 1 szczypta
    - masło: 2 łyżki
    - olej: 2 łyżki
    - bułki hamburgerowe: 6 sztuk
    - sałata do przybrania: 1 sztuka
    - pomidory do przybrania: 2 sztuki
    - sos tatarski do przybrania: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Burger pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby drobno posiekać lub zmielić w maszynce. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać grzyby. Usmażyć na złoty kolor. Po ostudzeniu wymieszać z natką, jajkami i bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę podzielić na 6 porcji i formować burgery. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle i oleju. Osączyć na papierze kuchennym. Podawać w bułce z sałatą, pomidorem oraz sosem tatarskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować