BURAKI Z PAPRYKĄ

4.48 (154 ocen)

  • 2 godz.

Są wspaniałe na ciepło i na zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg buraków
    0,5 kg cebuli
    80 dag papryki czerwonej
    1 łyżka soli
    1/2 szklanki octu 10 %
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka wody
    mniej niż 1/2 szklanki oleju
    kilka listków laurowych
    kilka ziaren ziela angielskiego
    słoiki
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane al dente buraki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, a paprykę w cienkie paski. Do garnka wlać wodę, dodać cukier, ocet, sól i przyprawy, zagotować. Wrzucić cebulę, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, po czym dodać paprykę i gotować kolejne 10 minut. Dodać buraki i olej, zagotować, gorące włożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować