Buraki z kapustą

5 (198 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z przepisu Ani J. Pyszne

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg buraków
    1 kg kapusty
    30 dag cebuli
    ZALEWA:
    1 szklanka wody
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka cukru
    2 płaskie łyżki soli naturalnej
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory

Buraki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraki z kapustą 1. Buraki ugotować ze skórką, gdy zmiękną przelać je zimną wodą, obrać ze skórki i zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Kapustę poszatkować. Zalać zimną wodą i moczyć ją przez 1 godzinę. Następnie dokładnie osączyć.
    Cebulę pokroić w grubszą kostkę, posolić, odstawić na ok. 30 minut, potem odcisnąć.
    Składniki zalewy zagotować, dodać warzywa, wymieszać i Ew doprawić pieprzem mielonym.
    Odstawić na 1 godzinę. Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
    Z tej porcji otrzymałam 4 słoiki litrowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować