Buraki z czosnkiem na zimę

4.35 (198 ocen)

Są przepyszne

Składniki:

  • 6 kg.buraków
    6 dużych cebul
    6-8 zabków czosnku

    Zalewa:
    3 szkl. wody
    2 szkl. octu
    1,1/2 szkl.cukru
    3 płaskie łyzeczki soli
    10 liści laurowych
    12 ziaren pieprzu
Wystaw ocenę:

4.35 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraki z czosnkiem na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć ,ugotować zetrzec na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić na kostkę.Czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystkorazem wymieszać w duzej misce.Ze składników ugotować zalewę ,ostudzić.Zimną zalewą zalać buraki na 24h.Na drugi dzień nakładać buraki do słoików pasteryzować 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować