Buraki krojone

4.43 (211 ocen)

Kiedy mam małe buraczki nie marnuje ich tylko robię zalewę i mam gotowe do podania.

Składniki:

  • 2-3 kg.małych buraczków, mogą być średnie,tylko wtedy pokroić na mniejsze kawałki
    ZALEWA:
    2 litry wody
    2 łyżki soli
    10 łyżek cukru
    1.5 szkl.octu
Wystaw ocenę:

4.43 (211 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraki krojone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy w łupinach do miękkości,potem obieramy,ewentualnie kroimy i dajemy do słoików.Gotujemy zalewę i wlewamy do słoików.Pasteryzujemy około 15-20minut i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.96 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Krojone kotlety

To może cię zainteresować