Bywa, że nie doceniamy tego warzywa - przerabiając go głównie na wersję tartą lub w marynacie...A tymczasem on, burak, potrafi nas zaskoczyć jako dodatek do dania głównego w formie fantazyjnej sałaty ;-)Sałatka nadaje się idealnie zarówno do obiadu, jak i na przyjęcia.
0 (0 ocen)
Porady
Jeśli chcesz, żeby sałatka zyskała nowy, niepowtarzalny smak - dodaj do sosu 1 łyżkę miodu. Zamiast oliwy z oliwek lub oleju z pestek dyni, można wykorzystać np. olej rzepakowy. Należy pamiętać, że wybór oliwy/oleju będzie miał wpływ na smak sałatki. Polecam do indyka podanego z ziemniakami; pieczonego schabu z kopytkami, jak i do wołowiny :-) Tylko od nas zależy, z czym podamy tę sałatkę, ponieważ łączy się ona idealnie z wieloma rodzajami mięsa.
Komentarze