BURACZKOWY KRUPNIK - ZUPA DIETETYCZNA

0 (0 ocen)

Jest to taki nie typowy barszczyk, dietetyczny ale bardzo smaczny.

Składniki:




  • 30 dag polędwicy z indyka ( świeża)

    1 średni buraczek czerwony

    1 marchew

    1 pietruszka

    - kawałek selera

    2 łodygi selera naciowego

    10 cm pora biała część

    1/2 pęczka natki pietruszki

    4-5 łyżek kaszy jęczmiennej

    50 ml mleka 3,2 %

    niewielka ilość soli, mieszanka przypraw chilli firmy Kotami, czosnek granulowany,, majeranek, miód naturalny, sok z cytryny do smaku.

Buraczkowy krupnik - zupa dietetyczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • buraczkowy krupnik 1.

    W garnku zagotować około 1 1/2 l wody, włożyć umytą polędwicę, gotować na wolnym do czasu usunięcia szumek. Warzywa oczyścić, umyć, pokroić w małą kostkę i dodać do wywaru, zagotować, wsypać kaszę, gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, by nie przypalić kaszy do miękkości. Przyprawić do smaku przyprawami, zagotować. Na koniec wlać mleko, wsypać natkę pietruszki i doprowadzić do wrzenia, nie gotować.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy